Дата и час: Пет Сеп 10, 2010 4:23 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Едно предложение:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 22, 2010 8:48 pm 
Модератор
Аватар

Имам предложение, забелязах, че в форума влизат не повече от 5 човека на ден(регистрирани) и все едни и същи. В тази връзка си мисля да се измислят някои рекламни цели за да може да влизат повече хора и наистина да заработи.
За сега се сетих за едно предложение, но ако се сетя за повече естествено ще ги споделя тук в тази тема. Мисля всеки, който има предложения и е загрижен за форума малко или много, да напише няколко реда тук, за да го обсъдим.
Предложението ми е следното:
По активните потребители да са модератори на теми(по желание от тях на кои теми) и да имат за цел тези теми да са активни. Да кажем на ден поне по един път да се пише в темата(не излишно или спам, ами просто за помощ и т.н) за да може всички теми да са активни и да има малко раздвижване на форума. Както аз съм модератор на две теми за момента, ако това предложение се приеме, ще се старая да търся потребители, от които вече да се запълват и темите...

Също така за всеки, който се старае и има полза от старанието му да има разни награди, облаги в форума и т.н...
Очаквам критики и предложения!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Едно предложение:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 22, 2010 10:55 pm 
Администратор на форума
Аватар

Сайта и форума са създадени с некомерсиална цел, за които не е предвиден бюджет за реклама, единствено за подръжка за хост услугите от icn.bg. Изцяло визията, мотива и целта на сайта са с любителска цел- както е писан кода на страницата от мен. Идеята е всички почитатели на акваристиката, да могат безпрепядствено да потърсят информация за хобито си и да й се доверят.
По отношение броя пишещи във форума, няма отношение рекламата, тъй като някои сайтове аналог на Akvashow.info имат по-дълга история в интернет и е логично числата да показват друго. Основната цел тук не е никога да се конкурира с тях. Наблюденията върху новорегистрираните показва, че средно на всеки 3 дни има нов потребител! В цялата концепция съм вкарал и FTP сървър, който може да се използва от всички без значение, дали са регистрирани или не! Факта, че онлайн магазини за акваристика сами търсят реклама тук, показва, че сайтът е достатъчно известен. Проблем няма, нито в броя хора, нито в нещо друго. Информацията за посещаемостта, която вадя от сървъра показва, че достатъчно хора четат форума и страницата всеки ден.
Нещо, с което мога да се гордея, е че аз като автор и Akvashow.info могат да се похвалят единствени с интервю в Българското национално радио, които други колеги не биха се похвалили до сега!
Идеята за модератори на всяка цена е превантивна, но отворена от към нови предложения, които ще преценя във времето. И пак казвам...идеята ми не е да печеля от сайта.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 23, 2010 8:38 pm 
Модератор
Аватар

Не става въпрос за печалба! Ти казваш всеки ден влизат и четат, но има и друго, че като има повече активни потребители и пишат постоянно нови теми(за въпроси и т.н), тези които влизат да четат ще имат още повече възможна информация за прочитане.
Давам един пример:
Аз влизам днеска и непознавам форума. Чета, чета. Утре пак влизам и чета цял ден и накрая забелязвам, че съм прочел всичко. След една седмица влизам пак и няма нищо ново и повече не влизам. Това е като сме 2-5 активни потребители и сме си изчерпали въпросите. Друго е като всеки ден има по някоя нова тема и в този случай аз следващия път като вляза ще видя нова тема ще прочета и може и да ми помогне ако е в мойта насока...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 23, 2010 11:21 pm 
Администратор на форума
Аватар

Добре! Приемам предложението ти. Искаш да пускаме нови теми всеки ден. Ще пробваме.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 23, 2010 11:45 pm 
Модератор
Аватар

Ами да ама имах предвид не само ние, ами новите теми да са от нови потребители, които имат въпроси и ние да даваме отговор на въпросите(ако имаме опит в дадената насока), за да може след това като влезе друг потребител и има същия проблем да може да намери решението в темата...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 23, 2010 11:49 pm 
Администратор на форума
Аватар

Тук малко не ми стават ясни нещата. Първо искаш нови теми всеки ден, а как предполагаш, че можеш да накараш всеки нов потребител да пуска всеки път като влезе нова тема!?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 24, 2010 12:36 pm 
любител акварист

Добър ден,
Онзи ден обещах на Bobby да му дам няколко предложения на скайпа, но не ми остана време за жалост.
Относно рекламите:
Мисля, че профила във Фейсбук е достатъчна реклама. Ако някой желае, може да си сложи линк към сайта в Скайпа или някъде другаде. (ако желае)
Относно новите теми и раздвижването на форума:
Забелязах нещо в обявите, хората пускат обява и повече не влизат. Да оставят, телефон, но не оставят почти никаква информация за това което продават (по специално аквариуми).
Това за мен си е нещок ато рекламен трик. Профавам това, ма се обади да ти каже подробностите.
Ако може Arsenal да направи специално темите за аквариуми (когато са в секция продажби) поне основните характеристики да се въвеждат. В смисал, ако не въвъдеш определени характеристики, да не може да пуснеш тема.
И може да се измисли, нещо за влизането на тези потребители които пускат обяви във форума и зачезват. Примерно да си обновяват темата на 1 седмица или нещо от сорта, иначе темата им ще бъде премахната.
За раздвижването сега. Може в една от Секциите да направиме темички за по-отглежданите рибки (Гупи, Хелери, Скаларии, Трихогастери и т.н.) и да се опише от някоя книга първо за отглеждането на дадена риба (къде се среща, с какво да се храни, при каква температура, начини на развъждане и т.н.) И след това вече да се опише от някой който ги отглежа и го прави добре. И във всяка такава тема да се задават въпросите за дадения вид, Болести, лечение и т.н.

Това което написах си е голямо вмешателство във форума на Arsenal. Ако му допадне, може да го направи, ако ли не остава си едно мнение на един потребител.

лек ден за сега

Едит:
Хубаво е да се слагат снимки на рибите (ако се направи това което предложих) Мъжки и Женски екземпляр. (може от интернет, може и някой да си снима своите собствени.
Другото което може да се направи същото и с Растенията.
Аз лично не знам името на нито едно от моите растения и със снимка ще ми е много по-лесно да се ориентирам.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 24, 2010 1:32 pm 
Администратор на форума
Аватар

Няма проблеми, аз съм отворен от към предложения, стига да са осъществими.
Относно обявите в Купувам-подарявам има само една възможност и тя е да се попълва готова форма на принципа "копи-пейст", но дали всеки така ще прави!? Ако смятате, че имате идея за нея ми я дайте и ще я пусна като закачена тема.
За това, че има потребители, които пускат своите обяви и не влизат след това е възможно да използват опцията на форума "известие с e-mail" когато има ново мнение по темата. Мисля, че това може да се спре, но е удобство и основна функция на всеки форум в интернет.
За темите касаещи информация за най-често гледаните риби, всеки може да публикува такава и да я "закача" с право на добавяне на нови мнения. Стига тази информация да не е копирана от друг сайт.

Така ето ми първото предложение към вас и тези, които използват форума, като най-активни потребители. Нека всеки един от вас да качи свой любим аватар, който използва най-често в интернет и ли свои снимки, ако щете както аз съм качил своя, за да може всеки потребител по-лесно да ви асоциира с форума.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 24, 2010 11:39 pm 
Модератор
Аватар

Да това с аватара е много полезно. Одобрявам и идеята на колегата за различните видове риби, тъй като аз съм модератор в тема "Риби" ще се заема с това, първо да пусна най - лесните, срещаните, отглежданите и т.н риби и след това вече по - трудните. Разбирасе ще вмъквам и мои тактики как съм отглеждал даден вид риба, но и от разни статии и книги също ще добавям...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 09, 2010 3:55 pm 
любител акварист

Вдигнете лимита за обема информация на снимките

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 09, 2010 7:15 pm 
Администратор на форума
Аватар

Кода на форума автоматич преоразмерява снимките в 650 пиксела ширина, така че може да качвате всякакви...

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]