Имам от зелените нишководни по листата. Днес трябваше да ми дойде частта за Tetratec-а, но са е сгрешили и утре ще я пратят с куриер до магазина и може би чак в Неделя сутрин ще пускам рибите и предполагам че анциструсите и Птерогплихтите ще изчистят нещата. Имам една "гадинка" някакъв вид скатче, купих си го за 10 лева, това чисти като лудо стъклата. Миналата година оставих единият аквариум да зеленяса, ауу тая гадинка изчисти предното стъкло за седмица-две. Като стъклото е с размери: 115*50.
И сега чакам да докарат още от тях (ако докарат) да си взема 3-4.
Относно Тора (на Sera: Florena) 5ml. На 20 литра вода.
Ето какъв е резултата седмица по-късно:
В Червено ограждам това което е загинало почти, В тъмно синьо тези които са покарали нови листенца от ккато съм ги взел (една седмица). Това което е в Оранжево, имах 2 вида от него, всички други измряха, останаха само коренчета, само това оцеля. Надявам се че от коренчетата ще изникне нещичко."

За първи път ми се случва нещо подобно . Но нали хората казват че за всичко си има първи път ...
На времето имах един 100 литров аквариум и в него гледах всевъзможни видове. Имах един зелен филтър. Имах Луминсцентна лампа от тези които са кухни, тераси, обикновенна. И никога не съм следил показатели или нещо друго на водата и всичко си беше на 6. Растенията си вирееха. Даже някъде имам стара снимка с фотоапарат.

Такъв филтър не видях повече ... а беше перфектен. Водата беше кристално чиста. ЧИстех го 1 път в седмицата