Дата и час: Вто Сеп 07, 2010 4:49 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Кой използваше канистър Tetratec?
МнениеПубликувано на: Съб Ное 07, 2009 12:36 pm 
Администратор на форума
Аватар

За да оправиш проблема поръчай си вата за канистъра и я сложи в най-горната кошница преди ротора. Струва ми се малко силно осветлението, но това е на собствен вкус все пак. От колко време е този аквариум?
Ето я ватата http://bg-pet.com/Fish/Equipment/BluFibre.htm

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 08, 2009 1:24 am 
любител акварист

Ясно,тъй като в магазина от където си купих филтъра нямаше друг наличен на този пише че е до 250 литра,изглежда че продавачката просто е искала да си пробута стоката,тъй като ме убеждаваше ,че този канистър е достатъчен за моя аквариум и т.н.
Просто ще трябва да купя още един със същите характеристики за да може водата да се избистри.
За сведение магазина е в Пазарджик зад Съда.
След 13-та заплата ще се похваля с нов филтър.
П.С.
Аквариума е ползван около година и в него са гледани дискуси.
След това го купувам аз и сега е на около 5 месеца от стартирането му.
Имам тази вата във филтъра,но мисля че решението е още един филтър.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 08, 2009 2:01 am 
Администратор на форума
Аватар

Тази вата след време губи качествата си. Аз не разбрах колко литра е аквариума. При мен нещата не седят в такъв случай. Не е важно силата на циркулацията. Всъщност да ти кажа канистъра ти е добре, но не си добавил живи бактерии за биологичната филтрация. Едва тогава може да се види 100% качеството на филтъра.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 10, 2009 11:05 pm 
любител акварист

288 литра е аквариума,а тези живи бактерии не се ли образуват сами и ако не откъде да ги взема????

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 10, 2009 11:19 pm 
Администратор на форума
Аватар

Те се образуват, но много бавно и са недостатъчни за големи аквариуми. Принципа е следния- канистър+ живи бактерии, за да затвориш цикъла на биологичната филтрация. Която колкото и да не ти се струва сега важна, избистря и изчиства аквариума до степен на "висящи риби". Рибите ти след това започват да изглеждат все едно висят в нищото от бистрата вода. Тя даже превъзхожда механичната филтрация, за това много акварсти с опит, не правят механични филтри, а само биологични. Сам ще се убедиш в това след като пробваш. Едно шише не е твърде скъпо, за да тестваш сам. Ефекта е малко след време, но задължителен. Има и указания как се използва. Аз съм пробвал и живи бактерии на капсули, но е по-подходящо да са в течна разфасовка. Има на Даяна пет, Sera, мисля че на Tetra са най-скъпи и на JBL. Има ги всички на пазара, а и може да си ги поръчаш в интернет. Преди когато не можех да пътувам си правих заявка и идваха по куриер.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 10, 2009 11:20 pm 
Администратор на форума
Аватар

Но наистина тези близо 300 литра са множко за този канистър. Единствено, ако бях на теб щя да засадя валиснерия, която да се развие в целия аквариум и да компенсирам недостатъчния филтър.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 31, 2010 6:37 pm 
любител акварист

Добър ден, аз ползвам Tetratec EX 1200 за 275 литров аквариум.
По принцип съм доволен от филтерчето и го чистя на няколко месеца, но започна да сълзи миналата година от към капака някъде .. наводни ми шкафа и се наложи да купоувам нов, защото старият се беше раздул долу вече. Беше в гаранция, занесах го в магазина и след 2 седмици ми го върнаха. Да чукна на дърво за сега нямам проблем с него.

А относно охлювите, моят случай е по фрапиращ. Едната ми змиорка се беше пъхнала във филтърчето и е изкарала сигурно седмица, а може и повече. Накрая беше още жива :D

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]